full
border
#666666
http://www.roderma.ro/wp-content/themes/zap-installable/
http://www.roderma.ro/
#00ac52
style2
0232-218.444 (str. Arcu) | 0232-218.234 (str. Octav Botez)
Contract CAS IS nr. 2348

Alunițele (nevii)

dermatoscopieCe sunt alunitele ?

Sunt leziuni pigmentare bine delimitate, de culoare bruna, de forme si dimensiuni variate, plane sau proieminente, putand fi localizate oriunde pe suprafata pielii. Pot fi prezente de la nastere (congenitali) sau sunt dobandite pe perioada copilariei si adolescentei. Odata cu inaintarea in varsta, rata de aparitie a acestora se reduce semnificativ. In general au o crestere lenta, pastrand aspectul clinic pe parcursul timpului

Care sunt semnele unei alunite modificate?

In conditiile expunerii intempestive la soare /solar, microtraumatismelor repetate prin frecarea permanenta de imbracaminte, se pot modifica, avand potential de transformare maligna. Cresterea in dimensiune, colorarea neuniforma , aparitia unui halou periferic, marginile neregulate, inflamatia si discomfortul local reprezinta semne ale unui nev modificat ( displazic) si impun un consult dermatologic de urgenta.

Cum putem diagnostica precoce o alunita cu potential de trasformare in melanom?

Roderma asigura monitorizarea alunitelor cu ajutorul dermatoscopiei clasice precum si, printr-o tehnologie digitala computeritata de ultima generatie.

Cand este indicata interventia chirurgicala?

Excizia este indicata in cazul nevilor congenitali ( prezenti la nastere) giganti, celor al caror aspect se modifica in timp si a celor supusi traumatismelor repetate.

divider_end

default
Loading posts...
link_magnifier
#5C5C5C
on
loading
off