full
border
#666666
http://www.roderma.ro/wp-content/themes/zap-installable/
http://www.roderma.ro/
#00ac52
style2
0232-218.444 (str. Arcu) | 0232-218.234 (str. Octav Botez)
Contract CAS IS nr. 2348

Cicatricile cutanate

Cate tipuri de cicatrici putem intalni?

In practica dermatologica intalnim diverse forme de cicatrici de la cele mici, atrofice la cele mai mari hipertrofice, culminand cu cicatricile cheloide. Cicatricile atrofice se prezinta sub forma unor depresiuni la nivelul pielii si se formeaza de cele mai multe ori postacnee sau postvaricela datorita distrugerii colagenului care sustine structura pielii. Cicatricile hipertrofice sunt mai inalte decat suprafata pielii fara, insa, sa depaseasca aria defectului initial si sunt mai inchise la culoare . Cicatricile cheloidesunt niste defecte cutanate ce se intind dincolo de teritoriul leziunii initiale. Procesul de formare a fibrelor de colagen este excesiv si se prelungeste si dupa vindecarea leziunii. Indiferent de aspectul lor cicatricile reprezinta stigmate cutanate greu de tolerat din punct de vedere estetic.

Cum putem trata cicatricile ?

Dintre metodele destinate estomparii lor mentionam: peelingurile, dermabraziunea, tehnicile de subincizie, injectarile cu material de umplere, corticoizii intralezionali. Totusi, nici una dintre aceste tehnici nu se poate ridica la rezultatele oferite de laserul fractionat. Gratie acestuia, se obtine o corectie de 85% a cicatricilor postacnee. Deasemenea, de acelasi tratament revolutionar pot beneficia si cicatricile dobandite in urma traumatismelor, arsurilor chimice sau termice.

Care este efectul laserului fractionat pe cicatrici ?

Unda laser patrunde pana in derm sub forma unor coloane si determina aici un proces de coagulare responsabil de stimularea sintezei de colagen si refacera suprafetei cutanate. Tehnica este simpla, sigura, nedureroasa iar timpul de vindecare este scurt. Pentru cicatricile mari sunt necesare 3 sedinte efectuate la interval de 8-12 saptamani.

divider_end

default
Loading posts...
link_magnifier
#5C5C5C
on
loading
off