FIZIOKINETOTERAPIE
Cabinetul nostru este foarte bine echipat si modern, cu aparatura pentru laser terapie, sonoterapie si electroterapie.
Despre Noi Media Noutati Contact
     CONTRACT CAS

Contract CAS Iasi nr. 2348

Dr. Daniela Elena Caluschi - Director Medical

     PROGRAMARI

Programarile pentru consultatii si tratamente se pot face la sediile RODERMA din:

Str. Arcu nr. 10
(0232-218.444, 0332-801.801)

Str. Octav Botez nr. 17
(0232-218.234)

Medicul RODERMA - specialitatea FIZIOKINETOTERAPIE

Fkt. Adriana Dunca

Fkt. Adrian Alazaroaie

Cabinetul nostru este foarte bine echipat si modern, cu aparatura pentru laser terapie, sonoterapie si electroterapie.

Fiziokietoterapia se desfasoara individual si gradual cu specialisti foarte bine pregatiti. Aceasta terapie  se practica in cabinetul nostru de catre absolventi ai Universitatii de Medicina - Facultatea de Fizikinetorerapie, o facultate medicala foarte complexa.

Pe parcursul celor 16 ani de functionare, s-a instruit in cabinetul nostru personal pentru toate domeniile medicale din sfera noastra de activitate. Acesti specialisti sunt acum in mai multe clinici din tara si strainatate, cu rezultate foarte bune.

Fiziokinetoterapia are un rol foarte important in: accidentul vascular cerebral, sarcina si lauzie, postoperator, postraumatic (entorse,luxatii, contuzii, fracturi, intinderi), tulburari circulatorii, afectiuni dermatologice (cicatrici retractile, cicatrici cheloide, nevralgii postherpetice, dureri reziduale dupa Zona Zoster), artroze (ale degetelor, pumnului, cotului ,umarului, gleznei, genunchiului, soldului etc), spodilartroze, artrite, redori articulare, reumatism, scolioza, cifo-scolioza, lordoza, afectiuni neurologice, afectiuni ale sugarilor si copiilor (genu var, genu valg, torace in carena, torace infundat, dizabilitati motorii de origine cerebrala, luxatie congenitala de sold, torticolis, picior varus equin, picior plat, picior convex, picior talus-valgus), obezitate,  lombosciatica, discopatii, nevrite etc.

Fiziokinetoterapia este un domeniu de activitate complexa medicala, educationala, sociala si profesionala prin care se urmareste restabilirea cat mai deplina a capacitatii functionale pierdute de catre un individ in urma unei boli sau traumatism, precum si dezvoltarea unor mecanisme compensatorii care sa-i asigure posibilitatea de munca sau autoservire, respectiv o iata independenta economic si social.

Obiectivele de baza pe care le propune fiziokinetoterapia sunt:

» combaterea durerii
» corectarea posturii si aliniamentului corpului
» relaxarea
» crestera mobilitatii articulare
» cresterea fortei musculare
» crestera rezistentei musculare
» coordonarea, controlul si echilibrul
» antrenarea la efort
» reeducare respiratorie
» reeducarea sensibilitatii, etc.

Kinetoterapia medicala analizeaza si corecteaza mecanismele deficitare ale miscarii asigurand activitati motrice normale si are in studiu aparatul neuro- mio- artro- kinetic. Aglomerarea de miscari fara sens si scop poate fi foarte periculoasa.

POSTURA , acompaniaza miscarea ca o umbra, si este un raspuns neuromuscular in scopul mentinerii echilibrului corpului. Posturile sunt pozitii ale corpului sau ale unor segmente , impuse cu scop terapeutic sau cu scop preventiv.
» frumusetea tinutei este conditionata de posture corecta.
» nu lasati atitudinile vicioase, varsta sau tristetea sa va copleseasca
» tinuta frumoasa este prima impresie pe care o lasati celor din jur

Adresati-va la timp fiziokinetoterapeutului sa va invete ce trebuie sa faceti acasa, la birou, la scoala si in cabinetele specializate.

Daca va priviti in oglinda si ceva nu va place este momentul sa apelati la specialistii in domeniu.
TONUSUL PSIHIC SI FIZIC este in permanenta interdependenta.
Calitatea si durata vietii sunt dependente de obiceiurile de viata sanatoase. Igiena alimentara, corporala si conditia fizica se reflecta in starea de bine generala.

Vreti sa aveti o greutate optima, fara tesut adipos, fara celulita, cu o forta musculara buna, sa respirati usor, iar sistemele : locomotor, nervos, cardio-vascular, endocrin sa functioneze cat mai aproape de normal ? Va sugeram sa va adresati fiziokinetoterapeutului si specialitatilor inrudite, pentru ca tonusul dumneavoastra general sa amprenteze pozitiv fiecare zi, iar perceptia asupra propriei persoane se va imbunatati considerabil.

Fiziokinetoterapia poate ajuta pacienti in foarte multe situatii:

AVC (ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL).
Pentru recastigarea independentei de statica, deplasare, de servire( igiena, alimentatie, activitati uzuale zilnice).

SARCINA SI LAUZIE.
In conditiile in care nu exista probleme obstetricale, femeia gravida poate beneficia de kinetoterapie asistata ajutand la o mai buna desfasurare a nasteri, pastrarea si revenirea la greutatea optima.Kinetoterapia poate preveni tulburarile de circulatie si edemele, durerile lombare, incontinenta urinara, precum si posturile patologice( incorecte)

KINETOTERAPIA IN PEDIATRIE.
"Copilul nu este un adult in miniatura", ci o fiinta umana in formare si pentru a-i dezvolta un potential psiho-social si fizic, kinetoterapeutul poate interveni prin programe individuale, sub forma de joc, neplictisitoare, concepute dupa o analiza minutioasa a cazului.

FIZIOKINETOTERAPIA POSTTRAUMATICA.
Traumatismele netratate corect si in timp optim pot lasa sechele foarte grave in timp si se poate ajunge la un handicap sever.

ADRESATI-VA LA TIMP ORTOPEDULUI, REUMATOLOGULUI, CHIRURGULUI PLASTICIAN, DERMATOLOGULUI, FIZIOKINETOTERAPEUTULUI PENTRU A NU RAMANE CU SECHELE CUTANATE, ARTICULARE, MUSCULARE, NEUROLOGICE ETC. SI UN DEFICIT FUNCTIONAL IMPORTANT.

SANATATEA ESTE UN DAR DIVIN, IAR NOI VA AJUTAM SA O PRETUITI !

COSMETICA MEDICALA
Femeile au visat intotdeauna la „tinerete fara batranete”. Reintinerirea si infrumusetarea au devenit astazi o realitate!
ENDOCRINOLOGIE
Endocrinologie, boli de nutritie, ingrijire corporala. Servicii medicale de calitate, pentru dumneavoastra.
CHIRURGIE PLASTICA
Frumusetea este pe deplin realizabila cu ajutorul tratamentelor dermatolo-gice si a operatiilor estetice.

Prima pagina