full
border
#666666
http://www.roderma.ro/wp-content/themes/zap-installable/
http://www.roderma.ro/
#00ac52
style2
0232-218.444 (str. Arcu) | 0232-218.234 (str. Octav Botez)
Contract CAS IS nr. 2348

Leziunile de origine virală

(papiloame, veruci vulgare, molluscum contagiosum, condiloame genitale)

Care sunt ele si cum le putem trata?

Papiloamele sunt leziuni provocate de virusul HPV ce se prezinta sub forma unor escrescente mici, de culoarea pielii sau mai inchise la culoare. Sunt localizate preferential in jurul gatului, la nivelul axilelor, inghinal si submamar. Uneori, pot fi traumatizate prin frecarea de haine, lantisoare sau se pot rupe, si exista riscul inmultirii lor. Pot fi usor indepartate cu ajutorul electrocauterului / radiocauterului.

Verucile vulgare sunt mici leziuni rotund ovalare, ferme la palpare, de culoare galben cenusie localizate frecvent pe extremitati ( degete, palme, talpi, buze, nas) provocate de virusul HPV. Sunt intalnite mai frecvent la copii sau adultii cu imunitate deprimata, in conditiile contactului cu persoane care prezinta deja, astfel de leziuni. Printre metodele de tratament se numara aplicatiile locale cu substante antiproliferative, crioterapia cu azot lichid, electrocoagularea, chiuretarea si laserul CO2.

Molluscum contagiosum sunt leziuni mici emisferice, de culoare alb- laptoasa de origine virala , de obicei multiple. Pot fi localizate pe fata, coapse sau in jurul organelor genitale. Se inmultesc prin rupere. Beneficiaza de chiuretare, electrocauterizare, crioterapie, aplicatii locale cu nitrat de argint.

Condiloamele genitale sunt escrescente cu suprafata neregulata, conopidiforma, de culoare rosietica, determinate de virusul Papiloma. Sunt localizate la nivel genital sau anal si apar in urma contactelor sexuale cu o persoana infectata. Riscul este mai mare la femei deoarece, netratate, ele se pot complica cu un cancer de col uterin. Tratamentul local consta in aplicarea locala de substante cu efect citostatic, chiuretare, cauterizare, laser CO2.

divider_end

default
Loading posts...
link_magnifier
#5C5C5C
on
loading
off