full
border
#666666
http://www.roderma.ro/wp-content/themes/zap-installable/
http://www.roderma.ro/
#00ac52
style2
0232-218.444 (str. Arcu) | 0232-218.234 (str. Octav Botez)
Contract CAS IS nr. 2348

Leziunile vasculare

Ce sunt venectaziile?

Venectaziile sau ,,vinisoarele sparte” sunt vase de sange dilatate de la suprafata pielii care apar in timp, pe fondul unei fragilitati ale peretelui vascular. Sunt localizate la nivelul membrelor inferioare sau la nivelul fetei sub forma unei retele fine de culoare rosie care se extind si cresc in diametru.

Cum le putem trata?

Ele pot fi rezolvate cu ajutorul laserului IPL-Quantum care actioneaza in grosimea pielii si determina inchiderea vaselor. Procedura este sigura si nedureroasa datorita sistemului de racire cu care este prevazut laserul. Sangele din vasul respectiv este incalzit, se coaguleaza si vasul se inchide. Sunt necesare mai multe sedinte la intervale de 4 – 6 saptamani. Intre sedinte este contraindicata expunerea la soare.

Ce sunt hemangioamele?

Angioamele sunt tumori benigne, de origine vasculara. Au forme si dimensiuni variabile, de la o atingere punctiforma (angiome cherry) pana la interesarea unui membru. Au consistenta ferm- elatica la palpare, prezenta lor nu provoaca discomfort, dar trebuie evitata traumatizarea datorita riscului de sangerare.

Unde se pot localiza?

Pot fi localizate oriunde pe piele, dar cel mai frecvent sunt intalnite la nivelul extremitatii cefalice ( 60%) . Daca initial exista o evolutie rapida, cu crestere in dimensiuni a leziunii, ulterior se observa un proces invers, de involutie, mergand uneori pana la rezorbtia totala (90% dispar pana la varsta de 10 ani ). In unele cazuri exista posibilitatea ca angiomul sa asocieze si malformatii parenchimatoase sau vasculare si de aceea este utila realizarea unor investigatii imagistice suplimentare.

Cum actioneaza laserul pe o leziune vasculara?

Leziunile vasculare pot beneficia de avantajele tratamentului lase. Dispozitivele IPL emit niste pulsuri luminoase care sunt absorbite de catre hemoglobina din sange si sunt transformate in caldura. Aceasta este preluata, apoi, de catre peretii vasculari producand inchiderea vaselor. Sunt necesare mai multe sedinte la interval de cateva saptamani pana la vindecarea definitiva a leziunii.

divider_end

default
Loading posts...
link_magnifier
#5C5C5C
on
loading
off