PEDIATRIE
Sanatatea copiilor este si sanatatea noastra!
Despre Noi Media Noutati Contact
     CONTRACT CAS

Contract CAS Iasi nr. 2348

Dr. Daniela Elena Caluschi - Director Medical

     PROGRAMARI

Programarile pentru consultatii si tratamente se pot face la sediile RODERMA din:

Str. Arcu nr. 10
(0232-218.444, 0332-801.801)

Str. Octav Botez nr. 17
(0232-218.234)

Sanatatea copiilor este si sanatatea noastra!

Medicul RODERMA - specialitatea PEDIATRIE

Prof. Dr .Maria Stamatin

Controlul copiilor sanatosi are rolul de a preveni bolile prin efectuarea vaccinarilor de rutina si prin informarea parintilor, detectarea si tratarea timpurie a afectiunilor. Pe langa evaluarea fizica examinatorul trebuie sa evalueze si dezvlotarea intelectuala si sociala a copilului si interactiunile parinte-copil.

Colicile
Colicile sunt reprezentate de episoade paroxistice de plans si iritabilitate ce apar in perioada de sugar. Ele apar de obicei in jurul varstei de 6 saptamani si se amelioreaza spontan la 3-4 luni. Aceste episoade apar frecvent in aceesi perioada a zilei sau noptii si continua timp de mai multe ore fara vreun motiv apparent.

Constipatia
In cazul sugarilor frecventa scaunelor variaza foarte mult incat constipatia e greu de definit. Ea poate devein o problema serioasa cand defectia este dureroasa si duce la dureri abdominal importante sau cand determina aparitia altor simptome.

Diareea
In cazul sugarilor perfect normali pot aparea mai multe scaune moi pe zi( 4-6/zi) . Daca diareea se asociaza cu anorexie, varsaturi, pierdere in greutate , eliminare de sange in scaun, febra , apatie consultaia unui pediatru reprezinta o urgenta.

Anemia
Anemia este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale sangelui, ce apare in momentul in care nivelul celulelotr rosii din organism scade. Aceasta poate determina o varietate de complicatii incluzand  oboseala, ameteli, dureri de cap.

Enurezisul nocturn
Urinarea in pat denumita si enuresis nocturn reprezinta urinarea involuntara in timpul somnului, desi copilul are controlul vezicii urinare in timp ce este treaz.este mai fecvent intalnit la baieti decat la fetite.De obicei inainte de 6-7 ani nu este un motiv de ingrijorare.

Epilepsia
Epilepsia este o tulburare care apare datorita distrugerii semnalelor din interiorul creierului, provacand convulsii recurente. Simptomele sunt variate. Unii isi manifesta o criza doar privind in gol pentru cateva secunde, in timp ce altii au convulsii puternice.

Intoleranta la lactoza
Persoanele care au intolerant la lactoza au dificultati la digerarea lactozei, un tip de zahar din companenta laptelui. Intolerant nu inseamna ca sunteti allergic la lapte, ci ca va simtiti rau dup ace beti lapte, sau mancati branza, inghetata ,alte produse ce contin lactoza.

Obezitatea la copii
Obezitatea este o afectiune grava  care afecteaza copii si adolescentii. Ea apare cand se produce o crestere cu mult peste greutatea normal pentru varsta copilului. Este un motiv de ingrijorare deoarece la varsta adulta poate aparea diabet zaharat, hipertensiune arterial, hipercolesterolemie. De asemeni duce la scaderea increderii in sine si la depresie.

COSMETICA MEDICALA
Femeile au visat intotdeauna la „tinerete fara batranete”. Reintinerirea si infrumusetarea au devenit astazi o realitate!
ENDOCRINOLOGIE
Endocrinologie, boli de nutritie, ingrijire corporala. Servicii medicale de calitate, pentru dumneavoastra.
CHIRURGIE PLASTICA
Frumusetea este pe deplin realizabila cu ajutorul tratamentelor dermatolo-gice si a operatiilor estetice.

Prima pagina